Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszysta rolada biszkoptowa"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Białka ubij z cukrem, dodaj żółtka, mąkę i proszek, wymieszaj. Blachę wyłóż pergaminem, wylej ciasto. Piecz 15 min w 180 st. Przełóż na ściereczkę i razem z nią zroluj. Ostudź.
5 dag truskawek zmiksuj, 5 dag pokrój. Ubij kremówkę z cukrem waniliowym, 1/3 odłóż. Do reszty dodaj zmiksowane owoce. Rozwiń roladę, posmaruj dżemem i bitą śmietaną, posyp krojonymi owocami, zwiń. Ozdób odłożoną śmietaną, resztą truskawek, galaretką i pistacjami.
Porcja – 230 kcal, cena 1,40 zł, czas około 45 minut.Źródło: Świat kobiety