Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, puszyste i łatwe w wzkonaniu ciasto z truskawkami.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 656
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 228
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1149
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 656
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 228
Składniki
Jajka ubijamy razem z solą,cukrem oraz cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodajemy olej oraz mleko. Mąkę mieszamy razem z proszkiem do pieczenia i dodajemy do masy. Masę przelewamy do formy wielkości 35x25cm, na górę wykładamy truskawki pokrojone na mniejsze kawałki. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika ,funkcja góra i dół i pieczemy ok.40min. Upieczone ciasto studzimy i posypujemy cukrem pudrem.