Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Puszysty krem z mandarynkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 35
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 41
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 32
Składniki
Mandarynki obrać i oczyścić z błonek. Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem. Dodać mascarpone i delikatnie wymieszać.
Do pucharków nałożyć po odrobinie pokruszonych biszkoptów, potem warstwę kremu serowego, mandarynki i znów warstwę kremu. Deser oprószyć kakao, udekorować kawałkami cytrusów.
Krem mascarpone można również zapiec! Wystarczy wstawić do nagrzanego do 200°C piekarnika na 5-10 minut.
ok. 15 minut
ok. 85 minutŹródło: Twoje Imperium