Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty placek czekoladowy, szybki i bardzo prosty do wykonania , mocno czekoladowy i wilgotny w środku. Zrobiony według przepisu https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-placek-czekoladowy,1965543,smaker.html Ciasto zrobione z podwójnej porcji.
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 25
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 139
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 25
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 139
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem. Do garnuszka przełóż masło , czekolady i wlej mleko . Podgrzej składniki do rozpuszczenia , odstaw do ostudzenia .
Białka oddziel od żółtek . Białka ubij z cukrem na puszystą masę pod koniec ubijania dodaj żółtka Do masy jajecznej dodaj przesianą mąkę z proszkiem . Wymieszaj szpatułką.Na koniec dodaj masę czekoladową . Wymieszaj .
Tortownicę o średnicy 26 wyłóż papierem do pieczenia . Wlej ciasto i piecz w temperaturze 180 st . około 35 minut lub do suchego patyczka .
Po upieczeniu i wystudzeniu posyp cukrem pudrem .
Jeśli wolisz możesz placka nie dekorować niczym .