Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik wychodzi bardzo puszysty nie opada za bardzo po upieczeniu i znika bardzo szybko.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 601
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 153
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 162
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 119
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 601
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 153
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 162
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 119
Składniki
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy na spód herbatniki.Ja użyłam kakaowych ale mogą być zwykłe ;). Do miski wkładamy ser z wiaderka,same żółtka oraz cukier waniliowy.Miksujemy wszystko aby nie było grudek.Następnie wlewamy olej cały czas miksując,dodajemy mleko w proszku i miksujemy do wymieszania się składników. Czas na białka :).Ubijamy je ze szczyptą soli aby piana była sztywna następnie dodajemy cukier i jeszcze raz miksujemy aby masa była sztywna i błyszcząca. Do tak ubitej piany dodajemy po troszku masy serowej i mleka i mieszamy wszystko ręcznie najlepiej drewnianą łyżką do połączenia się składników i żeby masa była gładka. Masa serowa ma rzadką konsystencję więc proszę się nie przejmować :). Gotową masę wylewamy na herbatniki wygładzamy szpatułką i wkładamy do nagrzanego do 180C piekarnika i pieczemy 1 godzinę. Po upieczeniu nie wyjmujemy ciasta z piekarnika tylko studzimy przy otwartych drzwiczkach. Kiedy ciasto będzie się studzić robimy polewę. Masło rozpuszczamy w rondelku dodajemy cukier,wsypujemy kakao i mieszamy do połączenia się składników a następnie dodajemy śmietanę i znów mieszamy aby nasza polewa była gładka.
Po ostygnięciu polewy smarujemy nią wystudzone ciasto.Wierzch ciasta możemy posypać dodatkowo wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO!!!