Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie wilgotna, pyszna babka serowa, którą wykonacie z zaledwie 7 składników. Ważne, żeby wszystkie składniki przed miksowaniem osiągnęły temperaturę pokojową. Dzięki temu unikniecie zakalca w cieście. Przepis jest bardzo prosty, dlatego każdy poradzi sobie z jego wykonaniem. Babkę możecie upiec w specjalnej formie lub keksówce.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 84
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1689
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 700
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 84
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1689
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2704
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 700
Składniki
Twaróg rozgnieć widelcem.
Miękką margarynę przełóż do miski. Dodaj cukier. Składniki zmiksuj na puszystą masę. Następnie wbijaj do ciasta stopniowo po jednym jajku, wrzuć skórkę pomarańczową i dodawaj po łyżce twarogu. Składniki ubij mikserem.
Na koniec do ciasta dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto wymieszaj lub zmiksuj do połączenia.
Formę na babkę wysmaruj margaryną i oprósz mąką. Ciasto przelej do środka.
Babkę serową piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (grzałka góra-dół) przez około 60 minut (do suchego patyczka).