Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W moim domu nie ma, aż takiej tradycji pieczenia tego typu wypieków. Pora to jednak zmienić. Pyszne bułeczki z konfiturą to doskonałe połączenie puszystego ciasta drożdżowego i domowej konfitury.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Składniki
Ciasto drożdżowe: Świeże drożdże wraz z dwoma łyżkami ciepłego mleka i mąki pszennej mieszamy. Rozczyn odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Masło rozpuszczamy. Studzimy. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Odstawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Nadzienie: Wyrośnięte ciasto dzielimy na około 10 sztuk. Do każdego kawałka ciasta nakładamy po łyżce nadzienia. Zawijamy w koło. Odstawiamy ponownie do wyrośnięcia na 30 minut. Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Studzimy. Lukier: Cukier puder, wodę i sok z cytryny mieszamy. Dekorujemy nim bułeczki.