Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej mamy która otrzymała go ponad 30 lat temu są smaczne i pyszne uwielbiam je i przypomniałam sobie o nich przy okazji rodzinnej imprezy mojej córci :)
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 183
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5296
Składniki
Wszystkie składniki wymieszać i wyrobić .Ciasto rozwałkować na gr. 3 mm i wykrawać układać na blaszce piec w 180 st ok 12 minut kolor słomkowy wykładać na płaską tackę by ciastka się nie pogięły przekładać kremem bądź dżemem udekorować .
krem
Rozpuścić margarynę z cukrem, kakao,cukrem waniliowym i wodą .Odstawić do gorącego dodać mleko w proszku i wymieszać lekko przestudzonym kremem przekładać ciasteczka.