Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyszne ciasteczka na szybko"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 25
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 24
Składniki
Żelatynę namoczyć w 1/3 szklanki zimnej wody, żeby napęczniała, rozpuścić, wymieszać z cukrem. Śmietanę ubić na sztywno. Wymieszać z rozpuszczoną żelatyną. Krem odstawić na 30 minut do lodówki.
Kakao wsypać do garnuszka, dodać masło (jeśli kakao jest bez cukru, dosłodzić). Postawić na małym ogniu i rozpuścić, mieszając, żeby się nie przypaliło.
Herbatniki ułożyć na pergaminie, po trzy (krótszymi bokami do siebie). Posmarować kremem i złożyć w chatki, unosząc boczne herbatniki. Polać masą kakaową, posypać wiórkami i udekorować truskawkami.
By krem się udał, najpierw dodaj odrobinę bitej śmietany do rozpuszczonej żelatyny, wymieszaj dokładnie i to dopiero połącz z resztą śmietany.Źródło: Twoje Imperium