Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na jednej z grup na Fb wpadł mi w oko przepis na te ciasteczka. Jako, że piekąc chleb i dokarmiając zakwas, są odrzuty i szkoda, je wyrzucać, to w takich ciasteczkach super się sprawdzi. Przyznam szczerze, że nie byłam za bardzo przekonana, ale wiecie co? Są pyszne. Jeszcze ciepłe są delikatne i puszyste. Ja od siebie dodałam rodzynki, żurawinę, migdały i wyszły mi takie pieguski. Polecam Wam ten przepis, bo mało pracy, a są super. Na pewno będę częściej je robić z nowymi dodatkami.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 588
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 147
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 588
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 137
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 147
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 107
Składniki
Utrzyj masło z cukrem, dodaj zakwas i dokładnie wymieszaj. Następnie dodaj resztę składników i dokładnie połącz. Miskę szczelnie zakryj i wstaw do lodówki na około 20 godzin. Po upływie tego czasu podziel ciasto (będzie twardawe, ale dobre do porcjowania) na porcje wielkości dużego orzecha włoskiego i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka piecz 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Upieczone ciasteczka wyjmuj na kratkę i wystudź.