Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto pyszne, a szybkie i proste w wykonaniu!
Polecam.
Odsłon: 166
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 114
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 73
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 45
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 166
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 114
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 73
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 45
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 90
Składniki
W osobnych miskach mieszamy składniki suche i mokre
Przygotowujemy kruszonkę: łączymy wszystkie składniki suche z masłem i rozcieramy w dłoniach, aż powstanie kruszonka
Do składników mokrych wsypujemy suche i mieszamy łyżką, aż składniki suche zwilgotnieją i utworzy się jednolita masa
Ciasto przekładamy do keksówki o wymiarach 30x11. Wcześniej smarujemy ją masłem i obsypujemy tartą bułką. Ciasto wyrównujemy i posypujemy kruszonką
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok 65 minut na ustawieniu góra - dół. Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy w formie do przestygnięcia. Po około pół godzinie ciasto wyjmujemy z keksówki na kratkę i studzimy
Przepis na puree z dyni znajdziecie na moim blogu Domowa Kuchnia Aniki. Link poniżej.