Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wspaniałe i łatwe ciasto bez pieczenia
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 57
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Mleko wraz z masłem i cukrem zagotowujemy. Studzimy, do zimnej masy dodajemy mleko w proszku i miksujemy na gładką masę.
Dno blaszki wykładamy papierem do pieczenia. Następnie dajemy pierwszą warstwę herbatników, na nie wylewamy połowę masy mlecznej,
przykrywamy drugą warstwą herbatników, dajemy pół masy kajmakowej, na to znów warstwę herbatników, na nią resztę masy mlecznej, znów herbatniki i resztę masy kajmakowej.
Następnie na suchej patelni prażymy orzeszki ziemne, nie za długo by ich nie przypalić.
Następnie studzimy je i siekamy na drobniejsze kawałki. Posypujemy nimi ciasto i gotowe :-) Ciasto musi poleżeć noc w lodówce, ale następnego dnia jest rewelacyjne, pięknie wygląda, super się kroi i smakuje cudownie.