Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i szybkie ciasto :) przepis znalazłam gdzieś w necie :) Proporcje na dużą prostokątną blaszkę :)
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 154
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 15
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 67
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 393
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19570
Składniki
Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzącej wody, odstawić do ostudzenia. Foremkę wyłożyć papierem pergaminowym, dno wyłożyć herbatnikami, jeden przy drugim. W garnku zagotować część mleka, w pozostałej części wymieszać mannę. Do gotującego mleka dodać cukier, masło wymieszać a następnie dodać mannę. Pogotować chwilę aż zgęstnieje. Gorącą kaszę wyłożyć na herbatniki, wyrównać. W jeszcze ciepłą kaszę powciskać truskawki, wystudzić, zalać galaretką i wstawić do lodówki żeby stężało. Smacznego