Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pyszny tort wielkanocny"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7438
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 167
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 363
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7438
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 167
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 363
Składniki
Z mąki, tłuszczu, żółtek, proszku do pieczenia, cukru, śmietany i kakao zagniatam półkruche ciasto. Schładzam. Blachę wykładam papierem do pieczenia. Z rozwałkowanego ciasta wycinam specjalną foremką zajączka.
Z pozostałego ciasta robię wałeczki, które przylepiam do brzegów ciasta. Nakłuwam widelcem, piekę w temperaturze 190oC. Studzę. Czarną polewę przygotowuję według opisu na opakowaniu. Polewam ciasto. Z białej polewy robię oczy, nosek, wąsy, uszy i łapki. Zajączka można udekorować bakaliami.
Czas przygotowania 60 minut. Cena około 12 zł.Źródło: Rewia