Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Quiche z warzywami"
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 12
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 13
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 574
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 12
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 13
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 574
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Składniki
Mąkę wysyp na blat i zrób wgłębienie. Włóż w nie masło, wsyp sól, cukier, wbij jajko i wlej mleko. wymieszaj i zagnieć gładkie ciasto. Zrób kulę, owiń w folię i włóż do lodówki.
Na patelni rozgrzej oliwę, smaż do miękkości pokrojonego w plastry pora i marchewkę. Dopraw solą, pieprzem i zostaw do ostudzenia. W misce ubij mleko z jajkami, dopraw ulubionymi przyprawami. Formę do ciasta wysmaruj oliwą. Wyłóż ciastem i upiecz w piekarniku nagrzanym do 180° C przez około 15 minut.
Na podpieczone ciasto połóż ugotowane al dente różyczki kalafiora i posyp serem. Następnie wyłóż podsmażonego pora i marchewkę. Całość zalej masą jajeczną.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180° C przez około 30 minut.Źródło: Na żywo