Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto przypominające szarlotkę, tylko że z rabarbarem
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 590
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 143
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 152
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 109
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 590
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 143
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 152
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 109
Składniki
Z mąki, cukru waniliowego, cukru, margaryny i żółtek zagniatamy ciasto. Z połowy zagniecionego ciasta wylepiamy blachę do pieczenia (nakłuwamy widelcem) i podpiekamy ok. 30 min w piekarniku (170 stopni). Następnie odstawiamy do ostygnięcia. Druga połowę ciasta wkładamy do lodówki
Rabarbar obieramy, kroimy w małe kawałki i wrzucamy do rondelka w malutką ilością wody. Dodajemy cukier (według uznania i smaku) i podsmażamy aż rabarbar rozmięknie i będzie miał konsystencje marmolady. Następnie podajemy kisiel w proszku i energicznie mieszamy, aby nie utworzyły się kluchy. Ostawiamy do ostygnięcia.
W między czasie w mleka i budyniu w proszku gotujemy budyń. Odstawiamy do ostygnięcie, przykrywając papierem, aby nie utworzył się kożuch. W pozostałych z ciasta białek ubijamy pianę z cukrem pudrem. Już mamy prawie wszystko gotowe.
Na upieczony spód ciasta wykładamy budyń, na to rabarbar, następnie pianę w białek. Na to wszystko ścieramy na tarce wyjętą w lodówki druga połowę ciasta. Wszystko zapiekamy w piekarniku ok. 35 min. w temperaturze 170 stopni. Na ostatnie 10 minut włączamy termoobieg. SMACZNEGO