Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Racuszki drożdżowe"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27475
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27475
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1210
Składniki
Jajka umyć, rozbić, utrzeć z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę. Drożdże pokruszyć, rozmieszać w ciepłym mleku z 1 łyżką cukru, odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce, aby zaczęły pracować.
Mąkę przesiać, dodać do niej utarte jajka, wyrośnięte drożdże z mlekiem i roztopione, ale nie gorące masło. Dokładnie wszystko wyrobić i odstawić raz jeszcze do wyrośnięcia.
Racuszki smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Podawać na ciepło z powidłami.Źródło: Twoje Imperium