Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z takiego samego ciasta jakie robimy na pączki. Takie racuszki to wspomnienie z dziecinnych lat, a szczególnie z kolonii letnich gdzie panie kucharki często robiły je na podwieczorek. Są pyszne.
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 97
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 78
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 62
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 97
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 78
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 62
Składniki
Drożdże rozpuszczamy w połowie szklanki ciepłego mleka z łyżeczką cukru. Do przesianej mąki dodajemy sól, cukier waniliowy, masło, żółtka, szklankę mleka i spirytus. Mieszamy wszystkie składniki, dodajemy wyrośnięte drożdże i wyrabiamy ciasto. Ciasto wyrabiamy regulując mlekiem, do momentu kiedy będzie odchodzić od rąk. Tak wyrobione ciasto odstawiamy na godzinę, przykryte ściereczką do wyrośnięcia.
Z wyrośniętego ciasta łyżką odrywamy ciasto i smażymy na rozgrzanym oleju, usmażone układamy na ręczniczkach papierowych w celu osączenia z tłuszczu.
Osączone z tłuszczu pączki posypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!