Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wszystkim dobrze znane praliny w nieco innej postaci... Delikatność kokosowego kremu złamana słonym posmakiem krakersów - ciasto wyjątkowe, bez wątpienia! :)
blacha 30x40, papier do wyłożenia
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Do kubeczka odlej 3/4 szklanki mleka, dodaj proszek budyniowy i cukier. Całość dokładnie rozmieszaj. Pozostałe mleko zagotuj. Kiedy zacznie kipieć wlej rozpuszczone budynie i gotuj aż całość zgęstnieje, następie odstaw w zimne miejsce do wystygnięcia. Masło utrzyj na gładką masę. Ciągle mieszając stopniowo dodawaj zimny budyń na zmianę z kokosem (część odłóż na posypanie wierzchu). Na koniec wlej alkohol. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, następnie układaj warstwami krakersy-masa-krakersy-masa-krakersy-masa. Wierzch posyp odłożonymi wcześniej wiórkami kokosowymi lub kokosowymi chipsami.