Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 383
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14759
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 361
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 383
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14759
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 361
Składniki
Ciasto: Wsypujemy do miski mąkę, kakao, olej, jogurt, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i sodę wszystko mieszając mikserem do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy ciasto na blachę wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 30 minut.
Krem. Na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę ze 100ml. śmietany. Po wystudzeniu wlewając resztę śmietany ubijamy mikserem dodając śnieżkę.
Gdy krem zgęstnieje rozsmarowujemy go na wystudzonym cieście. Na wierzch posypujemy wiórkami.