Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do słynnego ciasta Rafaello zamiast słodkich i ciężkich mas, świetnie nadaje się tutaj kasza jaglana.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Kaszę jaglaną płuczemy i gotujemy w 3 szklankach mleka.
Do ugotowanej kaszy, dolewamy wodę oraz wiórki kokosowe ze słodzikiem/cukrem. Mieszamy do połączenia składników i gotujemy jeszcze ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając.
Lekko ostudzoną masę blendujemy. Ja postawiłam na niego grubszą strukturę, ale możecie zblendować ją do gładkiej masy wedle uznania.
Spód formy (22) wykładamy papierem do pieczenia, a boki lekko natłuszczamy. Przekładamy masę jaglaną dobrze dociskając i wkładamy do lodówki.
Czekoladę rozpuszczamy z masłem i polewamy na ciasto. Posypujemy dodatkami wedle uznania i wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.