Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki placek z jabłkami i cynamonową bezą.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 83
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5942
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 88
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy w plastry. Białka ubić na sztywno, stopniowo dodawać cukier, cukier waniliowy, żółtka - ubić. Następnie dodać mąkę z proszkiem , mieszać na małych obrotach. Na koniec dodać wcześniej roztopioną i wystudzoną margarynę. Dokładnie połączyć . Ciasto wylać na blachę (20x30 ) i ułożyć pokrojone jabłka.
BEZA: Białka ubić na sztywno, dodać cukier - ubić. Dodać cynamon i dokładnie wymieszać. Pianę wylać na jabłka. Piec w temp. 180 st. ok 30-40 min. Życzę smacznego :)