Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 37
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 37
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 34
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem pudrem, dodaj najpierw żółtka, a następnie kakao wymieszane z sodą. Masę przełóż na papier do pieczenia, równo rozprowadź.
Piecz przez 5-8 minut w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C.
Wyjmij z pieca i przełóż na arkusz papieru do pieczenia oprószonego cukrem pudrem. Zdejmij papier z wierzchu i lekko zroluj.
Mleko wymieszaj mikserem w rondlu z żółtkiem, cukrem waniliowym i mąką. Następnie podgrzewaj, ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje, wystudź.
Masę wymieszaj z miękkim masłem i podziel na dwie części. Do jednej dodaj 2 łyżki cukru pudru, do drugiej łyżkę cukru pudru i kakao, wymieszaj.
Ciasto rozwiń i posmaruj najpierw jasnym, a następnie ciemnym kremem. Delikatnie zroluj i odłóż na godzinę do lodówki.