Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3151
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Składniki
Żółtka połącz z cukrem, kawą rozpuszczalną i mieloną. Ubij na parze
Masło utrzyj, ubijając dodaj żółtka i likier.
Białka ubij ze szczyptą soli. Ubijając wsyp cukier, wlej ocet. Ubijaj,
Blachę wyłóż pergaminem. Rozłóż na nim pianę, zostaw wolne brzegi.
Piecz 10 min (160 st.) z termoobiegiem, zmniejsz temp. do 140 st. i piecz 15 min. Wyłącz i otwórz piec.
Po 5 min wyjmij blachę i ostudź bezę.
Bezę oprósz cukrem pudrem, przykryj pergaminem. Blat odwróć, usuń papier.
Szpatułką rozłóż krem.
Pomagając sobie arkuszem pergaminu zwiń bezę w roladę.
Zaciśnij brzegi, chłodź 3 godziny.
Przed podaniem raz jeszcze oprósz cukrem pudrem. Krój bardzo ostrym nożem.