Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada bezowa z wiśniami"
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 17
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 230
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 153
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 64
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 17
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 230
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 69
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8948
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 153
Składniki
Białka ubij z solą i cukrem kryształem na puszystą masę. Posmaruj masłem pergamin, posyp płatkami migdałów, wyłóż na niego masę i rozsmaruj na cienki placek (ok. 1-1,5 cm). Piecz 8 min w 200 st. C.
Wyjmij ciasto, odwróć i połóż wierzchem na papierze posypanym cukrem pudrem (usuń pergamin z pieczenia). Bezę zostaw do wystygnięcia. Na gorącą patelnię wsyp wiśnie. Poczekaj, aż się lekko rozpuszczą i dodaj cukier puder. Wymieszaj, aż powstanie konfitura. Odstaw do ostygnięcia.
Śmietanę ubij z cukrem wanilinowym na gęstą masę, nałóż na ciasto, a na to konfiturę wiśniową. Całość zwiń przy pomocy pergaminu. Roladę włóż na chwilę do lodówki do połączenia smaków. Podawaj schłodzoną.Źródło: Tele Tydzień