Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada biszkoptowa"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3119
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 231
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3119
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 231
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj śmietanę. Wsyp mąkę, wymieszaj łyżką.
Białka ubij ze szczyptą soli. Delikatnie przełóż do masy z żółtek, wymieszaj. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wyłóż masę, wyrównaj powierzchnię. Piecz 15 minut w temp. 180°C.
Na desce rozłóż lnianą ścierkę, posyp ją przesianym cukrem pudrem. Formę ułóż do góry dnem, wyłóż ciasto na ścierkę, usuń papier. Zwiń je wraz ze ścierką w roladę wzdłuż dłuższego boku, odstaw do wystudzenia.
Roladę rozwiń, usuń ścierkę, nałóż grubą warstwę konfitury. Roladę zwiń, wstaw do lodówki na 2 godziny.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień