Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20965
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2102
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 953
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 200
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20965
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka schłodź, a żółtka utrzyj na puszystą masę razem z cukrem. Białka ubij. Obie mąki wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
Do masy żółtkowej wsyp obie mąki z proszkiem, zmiksuj. Potem dodaj pianę z białek. Delikatnie wymieszaj ciasto łyżką. Rozsmaruj na płaskiej blasze wyłożonej pergaminem. Biszkopt piecz ok. 20 minut w temperaturze 180 st.
Od razu po wyjęciu z piekarnika biszkopt posmaruj dżemem. Ciasno zwiń. Odłóż do wystudzenia. Oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina