Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna biszkoptowa rolada z jabłkami zapraszam jak zrobić
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 132
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 81
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 132
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 81
Składniki
Dużą blachę z piekarnika wykładam papierem lekko smaruję olejem , białka ubijam z cukrem dodaję po 1 żółtku i resztę składników i łączę następnie wylewam na blaszkę wychodzi cienki placek ,piekę w 200 stopniach 20 minut bez termo obiegu na środkowej pulce Gorący biszkopt wyjmuję wykładam na papier do pieczenia posypany cukrem pudrem ,papier troszkę większy kawałek od formy w której piekł się biszkopt górą do dołu i delikatnie ściągam papier na którym biszkopt się piekł . Gorący biszkopta z pomocą papieru zwijam ciasno w roladę i zostawiam w papierze do wystygnięcia, biszkopt zawijam gorący bo gdyby ostygł łamał by się przy zwijaniu .Ostygnięty biszkopt przekładam jabłkami u mnie gotowe jabłka ze słoika ale można użyć świeżych tylko trzeba je obrać i uprażyć z cukrem i cynamonem do miękkości kto nie lubi cynamon można pominąć. Ostygniętą roladę rozwijam przekładam jabłkami i ponownie zwijam posypuję cukrem pudrem i gotowe .Zapraszam na film gdzie pokazuje dokładne wykonanie