Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i bardzo smaczna,serdecznie polecam:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 61
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 61
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 161
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 379
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Upiec biszkopt na dużej blasze z piekarnika. Gorący zawinąć w ściereczke i zostawić do wystygnięcia. Zrobić krem borówkowy. Borówki 250 g zblendować.Serek mascarpone wymieszać z ubitą śmietanką z cukrem pudrem. Dodać zblendowane borówki,nalewkę miętową oraz śmitan-fixy. Wszystko dokładnie zmiksować aż krem zgęstnieje. Biszkopt rozłożyć,nałożyć krem równo rozsmaować,krajem dać porzeczki. Zawinąć roladę,posmarować z wierzchu i po bokach. Udekorować owocami i dać do lodówki.
Smacznego życzę!