Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada gryczana"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 36
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Mleko zagotuj. Wsyp kaszę, przykryj, gotuj na małym ogniu, aż wchłonie mleko. Ostudź. Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj do miękkości. Odcedź, ostudź.
Przeciśnij przez praskę. Dodaj twarożek, wbij jajka, dodaj kaszę, wymieszaj. Masło stop, wlej do masy, przypraw do smaku solą i pieprzem, wyrób. Z masy uformuj wałek, owiń papierem do pieczenia. Ułóż na blasze, wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz 45 min w 180°C.
Sos: grzyby rozmroź. Cebule obierz, pokrój w kostkę, zeszklij na maśle. Dodaj grzyby, duś ok. 20 min, ewentualnie podlej wodą. Wlej śmietanę, zagotuj, przypraw. Roladę pokrój na plastry, polej sosem grzybowym.
<strong>Przepis przysłała Agata Skiba z Łabędziowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie