Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada jagodowa"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Ciasto: ubij białka na sztywno. Dodaj resztę składników. Wymieszaj. Piecz ok. 12 min w temp. 180°C. Ciasto ułóż na ściereczce, zwiń w rulon.
Jagody uduś z cukrem. Dodaj mąkę ziemniaczaną wymieszaną z łyżką wody, sok z cytryny. Masę przetrzyj przez sitko. Żelatynę rozpuść w trzech łyżkach wrzątku, wymieszaj z masą.
Kiedy ostygnie, dodaj serek i zmiksuj. Kremem posmaruj ciasto, zwiń. Udekoruj.
Porcje: 15. : 80 min. Cena: 1,10 zł. Kalorie: 180.
Przepis przysłała Katarzyna Wolak z ZamościaŹródło: Bella Relaks