Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5590
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 382
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5590
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 382
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 87
Składniki
Ubij mikserem jajka z cukrem, aż uzyskasz prawie biały kogel-mogel (ok. 8 minut). Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natłuść formę i wyłóż ją papierem do pieczenia.
Rozpuść kawę we wrzątku, czekoladę w kąpieli wodnej. Wymieszaj z koglem- moglem obie mąki, kakao oraz rozpuszczone kawę i czekoladę. Wyłóż ciasto na formę. Piecz 12-15 minut.
Wyjmij ciasto z piekarnika. Połóż na ściereczce posypanej pudrem (papierem do góry). Zdejmij papier i zroluj ciasto.
Rozpuść we wrzątku kawę na krem. Ubij śmietanę i dodaj ostudzoną kawę. Ostrożnie rozwiń ciasto. Posmaruj je kremem i z powrotem zroluj. Posyp pudrem, dodawaj z prażonymi orzechami.
Jak to zrobić?
Łatwiej zwiniesz roladę z kremem, jeśli odpowiednio ją przygotujesz. Gorący biszkopt ułóż na ściereczce. Po ściągnięciu papieru zroluj go z nią (placek nie popęka). Niech ciasto wystygnie zwinięte, później bez problemu je rozwiniesz.Źródło: Olivia