Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada kawowa z białą czekoladą"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6167
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 144
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 312
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6167
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 144
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 312
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem. Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Kawę rozpuść w dwóch łyżkach gorącej wody. Razem z czeko ladą wlej do masy żółtkowej, dokładnie utrzyj. Białka ubij na sztywno, dodaj do masy czekoladowej, wymieszaj.
Ciasto wylej na wyłożoną papierem do pieczenia blachę o wymiarach 25 na 36 cm. Piecz ok. 20 minut w 180°C. Gorące ciasto przykryj wilgotną ściereczką, zostaw w formie na ok. 4 godziny lub dłużej.
Krem: śmietanę kremówkę mocno podgrzej. Białą czekola dę posiekaj, dodaj do śmietany, mieszaj, aż całkowicie się roz puści. Wlej likier kawowy, połącz. Krem ostudź, wstaw na ok. 4 godziny do lodówki. Ciasto wyjmij z formy. Krem lekko ubij, posmaruj ciasto. Zwiń, roladę włóż na dwie godziny do lodówki.Źródło: Chwila dla Ciebie