Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada mocno czekoladowa"
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6089
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 94
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 63
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6089
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 94
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 63
Składniki
Krem: jajka ubij z cukrem na parze. Do ciepłej masy dodaj drobno startą czekoladę i przesiane kakao, mieszaj, aż czekolada się stopi. Ostudź. Margarynę utrzyj, dodając masę.
Biszkopt: białka ubij na sztywno. Dodaj cukier i żółtka, ubijaj, aż masa będzie sztywna. Mąkę przesiej z proszkiem i kakao, dodaj do masy, powoli wymieszaj. Wylej na blachę, piecz ok. 25 min w 170°C. Ciepły biszkopt przykryj bawełnianą ściereczką, zwiń, ostudź.
Galaretkę przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Biszkopt rozwiń, posmaruj 3/4 kremu. Ułóż przez całą długość rolady pasek galaretki, zwiń. Roladę posmaruj odłożonym kremem, ozdób owocami i czekoladową posypką.
Czas przygotowania: 55 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie