Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada ryżowa ze szpinakiem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2140
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2140
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 978
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20994
Składniki
Cebulę i czosnek posiekaj, pomidory pokrój w kostkę. Szpinak umyj, sparz w osolonym wrzątku, po czym schłodź w zimnej wodzie.
Na rozgrzanej patelni, na dwóch łyżkach masła, zeszklij cebulę i czosnek. Wsyp ryż, chwilę podsmaż, a potem zalej całość dwiema szklankami wody i dopraw solą. Gotuj, aż ryż pochłonie cały płyn. Mieszaj, by nie przywarły.
Foremkę wyłóż folią, a następnie odsączonymi liśćmi szpinaku.
Do schłodzonego ryżu dodaj pokrojone pomidory i jajka, dopraw solą z pieprzem. Wymieszaną masę przełóż do foremek. Owiń ją liśćmi szpinaku, a następnie włóż naczynie do kąpieli wodnej (gorącej wody w większej foremce) i wstaw na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. 5. Danie udekoruj kiełkami i pomidorkami.
Czas: 50 min, 1 porcja = 380 kcal.Źródło: Kurier TV