Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 19
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 19
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem pudrem. Dodaj najpierw żółtka, a następnie mąkę, wymieszaj.
Ciasto przełóż na płaską blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C i piecz ok. 10 minut.
Upieczone ciasto przełóż na oprószony cukrem pudrem arkusz papieru, odklej papier do pieczenia przykryj wilgotną ściereczką i zwiń w roladę. Odstaw do wystygnięcia.
Przygotuj poncz. Lekko przestudzoną kawę wymieszaj z cukrem i likierem.
Żelatynę rozpuść w odrobinie wody. Serek mascarpone wymieszaj z cukrem pudrem i żelatyną.
Ciasto rozwiń i usuń papier, biszkopt nasącz ponczem. Na cieście rozprowadź krem i oprósz kakao. Ciasto zwiń w roladę i odstaw na godzinę do lodówki. Przed podaniem oprósz kakao.