Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z kaszy gryczanej"
Szybka i smaczna
Odsłon: 14884
Polecam.
Odsłon: 477
Szybka i smaczna
Odsłon: 14884
Polecam.
Odsłon: 477
Składniki
Kaszę zalewam wrzącym mlekiem, przykrywam i zostawiam, aż wchłonie całe mleko. Obrane ziemniaki gotuję i tłuczę. Gdy ostygną, mielę w maszynce do mięsa.
Do masy dodaję jajka, twarożek, kaszę, stopione masło. Doprawiam i wyrabiam, aż się połączą.
Z masy formuję wałek. Owijam w pergamin i piekę w 180 st przez 45 minut.
Obrane cebule siekam i podsmażam na maśle. Dodaję obrane, oczyszczone i pokrojone grzyby. Przyprawiam vegetą i duszę ok. 20 minut (grzyby można podlać odrobiną bulionu). Wlewam śmietanę i powoli podgrzewam. Gotową roladę kroję w plastry. Podaję polane gorącym sosem grzybowym.
<strong>Agata Skiba z Morawicy</strong>Źródło: Tina