Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z kawową nutką"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 33
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 33
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 271
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 126
Składniki
Kawę rozpuszczalną mieszam z przegotowaną wodą i odstawiam do całkowitego wystudzenia. Śmietanę ubijam mikserem na sztywno, pod koniec wsypuję śmietan-fix. Twaróg mieszam z cukrem pudrem i likierem kawowym. Porcjami dodaję bitą śmietanę i delikatnie mieszam.
Na blacie układam dwie warstwy folii aluminiowej – jedna na drugiej. Biszkopty skrapiam kawą, 24 sztuki układam na folii, formując prostokąt. Na biszkoptach rozsmarowuję masę. Pomagając sobie folią, zwijam całość. Wolne miejsce zapełniam pozostałymi biszkoptami, w ten sposób zamykam roladę. Owijam ją folią i schładzam przez 8 godz. Gotowe ciasto posypuję mieloną kawą i dekoruję.Źródło: Naj