Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna, aromatyczna i bardzo smaczna rolada z lekkim pomarańczowym kremem. Polecam )
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2714
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 105
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 88
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2714
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 105
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 88
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z połową cukru do białości, aż masa stanie się puszysta, dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksować. Białka ubić na sztywną pianę , dodać resztę cukru pod koniec ubijania i delikatnie po łyżce dodawać do masy żółtkowej. Delikatnie wymieszać. Na blachę z piekarnika położyć papier do pieczenia i wyłożyć na nią ciasto, równo rozciągając po całej powierzchni blachy. Włożyć ciasto do nagrzanego do 180sy.C piekarnika i piec ok.20 minut do suchego patyczka. Naszykować wilgotną ściereczkę, wyjąć biszkopt, przełożyć na ściereczkę i dłuższym bokiem zrolować ze ściereczką. Pozostawić do wystudzenia.
Po ostudzeniu, rozwinąć ciasto , posmarować kremem pomarańczowym /przepis na krem podałam wcześniej na profili/ i zwinąć roladę. Gotową polewą czekoladową lub zrobioną wg własnego sprawdzonego przepisu polać przez środek roladę i posypać kandyzowaną skórką pomarańczową.
SMACZMEGO!