Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z kurczaka z jajem"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
65 min • Porcja 220 kcal • Koszt porcji ok. 2,80 zł • Przepis na 6 porcji
Na ciepło świetne danie obiadowe. Na zimno doskonale zastąpi wędlinę. Iwona Cieplik z Milicza
Filety lekko rozbijam tłuczkiem i układam obok siebie tworząc jeden duży płat mięsa. Posypuję szczyptą suszonego tymianku, pieprzem i solą.
Wątróbkę kroję w drobną kostkę i łączę z mięsem mielonym. Dodaję drobno pokrojoną cebulę, sporo posiekanej natki, 1/2 łyżeczki majeranku, szczyptę tymianku, łyżeczkę pieprzu ziołowego i 1/2 łyżeczki soli oraz jajko. Dokładnie mieszam.
Masę rozkładam na środku filetów, a na niej ugotowane jajka. Zwijam i w kilku miejscach związuję grubą nicią. Roladę wkładam do brytfanki, obkładam wiórkami masła, posypuję majerankiem i przyprawą do drobiu. Wkładam też kilka gałązek natki i ząbki czosnku.
Piekę w 200°C około 40 minut. Roladę podaję pokrojoną w grube plastry.Źródło: Kobieta i życie