Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z likierem kawowym"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 36
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 59
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 82
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 69
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wyłóż papierem do pieczenia formę o wymiarach 25 x 30 cm. Przygotuj i połóż na blacie drugi taki sam kawałek papieru.
Czekoladę posiekaj i przełóż do żaroodpornej miseczki. Wlej wodę (odlej na potem łyżeczkę), wsyp połowę kawy. Rozpuść i wymieszaj w kąpieli wodnej. Zdejmij z ognia, gdy masa będzie gładka.
Oddziel żółtka od białek. Połącz żółtka z drobnym cukrem i utrzyj mikserem na kogel-mogel. Dodaj go do gorącej masy czekoladowej. Ubij białka i dodaj do masy. Wyłóż masę do formy. Piecz 10 minut.
Wyłóż upieczony placek na przygotowany papier. Przykryj go ściereczką i zostaw, aby ostygł do temperatury pokojowej.
Pozostałą kawę rozpuść w łyżeczce wrzątku. Dodaj kremówkę, likier i cukier puder. Ubij mikserem na krem.
Wyłóż krem na ciasto, zawiń w roladę i włóż do lodówki na 30 minut.Źródło: Olivia