Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z marchewką"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 16
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 16
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Obgotowany jarmuż bardzo drobno posiekaj.
Białka ubijaj, stopniowo dodając do nich żółtka.
Do puszystej masy dosyp mąkę, sól, pieprz, a także gałkę muszkatołową. Dołóż zmiksowany jarmuż.
Przełóż masę na blaszkę, tworząc dość cienki, prostokątny blat i piecz ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Marchew oraz ziemniaki obierz, a potem ugotuj.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i zrumień na oleju. Po chwili dołóż ziemniaki.
Zmiksuj marchew na purée, a następnie wymieszaj z masą cebulowo-ziemniaczaną. Dopraw wedle uznania solą i pieprzem.
Przygotowany blat posmaruj przyprawionym farszem i zwiń w roladkę. Wierzch po syp pokrojoną papryką.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 270. Stopień trudności: trudne.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Telemax