Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta rolada zawsze się udaje, smakuje wybornie.
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1538
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 55
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1538
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 55
Składniki
Wykonanie ciasta: Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę i proszek do pieczenia i dobrze ponownie zmiksować. Następnie dodać matchę rozpuszczoną w mleku. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać przygotowane ciasto i piec w temperaturze 200 stopni około 15 minut. Po upieczeniu zwinąć ciasto w roladę i pozostawić do ostygnięcia. Wykonanie masy i składanie rolady: Galaretki rozpuścić w ½ litrze przegotowanej wody i pozostawić do ostygnięcia. Śnieżki ubić zgodnie z opisem na opakowaniu, dodać ostudzoną galaretkę i dokładnie ubić .Ostudzone ciasto ostrożnie rozwinąć, posmarować przygotowaną masą i ponownie zwinąć w rulon, i szczelne zawinąć folią i odstawić do lodówki najlepiej do następnego dnia. SMACZNEGO.