Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z pstrąga"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1061
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1393
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13009
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1061
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1393
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13009
Składniki
Grzyby mocz 5 godzin. Potem je odcedź, większe sztuki pokrój na kawałki. Kapustę opłucz, osącz na sitku. Pstrągi spraw, opłucz, dobrze osusz. Tuszki ryb rozłóż na deseczce, tak by powstały duże płaty. Oprósz je lekko solą oraz pieprzem.
Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Dołóż grzyby i kapustę. Całość duś na małym płomieniu przez 15 minut. Pod koniec duszenia przypraw solą i pieprzem.
Tak przygotowany farsz rozłóż na pstrągach. Następnie całość zwiń i ułóż w żaroodpornej formie. Rolady wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piecz 10 minut.
Śmietanę zmiksuj z natką pietruszki. Podgrzewaj, aż sos zgęstnieje. Przypraw go solą oraz pieprzem. Rolady z pstrąga podawaj polane sosem. Jako dodatek serwuj, np. tymbaliki ziemniaczane z kaszą gryczaną.
godzin i 15 minutŹródło: Tina