Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z wiśniami i twarogiem"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14445
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 219
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 514
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 14445
Składniki
Najpierw przygotuj nadzienie. Twaróg włóż do miski i dobrze rozmieszaj z budyniem i cukrem. Ciasto francuskie rozwałkuj na cienki, prostokątny płat. Wiśnie obtocz w mące ziemniaczanej. Masę twarogową nałóż wzdłuż krótszej krawędzi na połowę ciasta, kończąc około 5 cm od brzegu. Powciskaj do niej równomiernie wiśnie. Zwiń i sklej brzeg.
Przenieś struclę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posmaruj pozostałym jajkiem. Ciasto poprzekłuwaj w kilku miejscach. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C przez ok. 15 minut. Następnie obniż temperaturę do 180°C i dopiekaj przez ok. 30 minut. Po upieczeniu schłódź struclę i przed podaniem posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 60 minut. Poziom: średniŹródło: TV14