Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto idealne do kawki na mroźne zimowe dni.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2776
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 50
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 74
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 261
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2776
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 50
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 74
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 261
Składniki
Do miski wbić 5 całych jajek.
Dodać cukier i zmiksować.
Suche składniki: kakao, cynamon, kardamon, imbir, sodę oraz mąkę połączyć ze sobą i wymieszać.
Do zmiksowanych jajek z cukrem wlać olej i dalej miksować.
Do masy jajecznej dodawać partiami suche składniki i dalej miksować.
Do momentu powstania jednolitej masy.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto.
Gruszki obrać, wydrążyć środki, zostawić z ogonkami i powkładać w ciasto.
Gorzką czekoladę połamać na małe kostki i poukładać na cieście między gruszkami.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 50 minut do tzw. suchego patyczka.
Ostudzone ciasto oprószyć cukrem pudrem. Smacznego !