Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rożki z jabłkami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27480
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1219
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27480
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 168
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1219
Składniki
Jabłka obierz ze skórki, pokrój w kostkę, wymieszaj z cukrem i cynamonem. Ciasto rozwiń, pokrój nożem na kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałóż porcję jabłek, złóż na pół, formując trójkąt.
Ciastka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem, piecz w temperaturze 200°C przez 20 minut, wyjmij, wystudź. Cukier puder rozetrzyj z wodą na jednolity lukier. Polej nim rożki.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień