Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Różyczki ze śliwką i szczyptą orientu"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1062
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1406
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13037
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1062
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1406
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 13037
Składniki
Ciasto rozwiń, pokrój na paski o szerokości 3 cm. Śliwki umyj, przekrój na połówki, usuń pestki. Pokrój je na cienkie plasterki. Układaj je poziomo wzdłuż dłuższego boku paska, tak aby zachodziły na siebie. Cukier wymieszaj z cynamonem i resztą przypraw, posyp śliwki i wymieszaj dokładnie.
Fragmenty ciasta bez owoców zagnij i dociśnij. Każdy pasek zwiń w roladę. Układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C. Wyjmij, posyp przesianym cukrem pudrem.Źródło: Dobry Tydzień