Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rumowa kostka"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Biszkopt: białka ubij na sztywno, dodaj cukier i żółtka, wymieszaj. Wsyp przesianą mąkę z proszkiem, połącz. Piecz 30 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Masa: w szklance mleka rozrób budynie i mąkę ziemniaczaną. Pozostałe mleko zagotuj z cuk rem. Dodaj mieszankę budyniową, ugotuj. Budyń ostudź. Margarynę utrzyj, dodając budyń.
Lukier: masło stop. Utrzyj z cukrem pudrem i mlekiem. Masę budyniową równomiernie rozsmaruj na biszkopcie. Herbatniki namocz w rumie, ułóż na masie budyniowej. Polukruj.
Do kremu możesz dodać kakao, wiórki kokosowe lub rodzynki. Dzięki temu za każdym razem ciasto będzie smakowało inaczej i nikomu się nie znudzi.Źródło: Chwila dla Ciebie