Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe czekoladowe ciasto z nutką rumowego aromatu, kokosowym nadzieniem, polane czekoladą:)
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 14
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 200
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 170
Składniki
Blaszkę o wymiarach maximum 24x24 cm wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Wszystkie suche składniki na ciasto mieszamy w misce, zaś w drugiej misce mieszamy wszystkie składniki mokre. Mokre składniki przelewamy do suchych i chwilę miksujemy do momentu ich połączenia. 3/4 ciasta przelewamy do blaszki i wkładamy do piekarnika na 20 minut.
W tym czasie wszystkie składniki na krem umieszczamy w garnuszku i zagotowujemy do zgęstnienia masy, często mieszając. Po zgęstnieniu masy ściągamy ją z kuchenki.
Gorącą masę wylewamy na podpieczone ciasto i pokrywamy pozostałą częścią. Pieczemy jeszcze około 30-35 minut. Po upieczeniu studzimy.
Po ostygnięciu wykonujemy polewę. Czekoladę z mlekiem roztapiamy w kąpieli wodnej, ciągle mieszając. Większą część polewy wylewamy na ciasto, do pozostałej dodajemy niebieski barwnik spożywczy w proszku (odrobinka wystarczy) i mieszamy dokładnie, polewamy ciasto i schładzamy w lodówce około 1 godzinkę.